Followers

Tuesday, July 26, 2011

Apakah Keputusan Yang Terbaik?

Rasanya sudah agak lama saya tidak update blog ini. Maaf kerana kesihatan badan dan bebanan kerja yang agak banyak tidak mengizinkan saya untuk menghadap komputer lama-lama. Sob2... Sampai control panel blogger.com pun da berubah wajah... Huhu nampak sangat da lama sangat xupdate blog.

Hmm dari 15hb Julai yang lepas sehingga la hari ini. belum ada keputusan yang saya buat. Hidup jadi xmenentu bila tiba-tiba perkara yang tiada dalam perancangan datang secara mendadak. Impian hidup saya adalah untuk melanjutkan pelajaran ke United Kingdom tetapi apakan daya tiada dana yang mencukupi.

Dalam keadaan sedih tidak dapat melanjutkan pelajaran ke UK, saya masih tabah menunggu keputusan UPU di mana saya juga sangat lah berharap agar diterima masuk ke University Malaya, salah satu University yang saya kagumi. Bila buka je semakan UPU lepas, alhamdulillah saya diterima masuk tetapi bukan ke UM, tetapi satu lagi kejutan dan cabaran yang tidak diduga. Saya percaya Allah lebih mengetahui tentang apa yang diatur untuk hambanya ini.

HUH! Satu keputusan yang agak drastik dalam hidup saya. Tidak dinafikan UIAM adalah salah satu University yang mencatat dan melahirkan graduan terbaik dalam Malaysia, tetapi dengan keadaan saya mampukah saya? Mampukah saya menyahut apa yang Allah sudah tentukan? Atau perlu saya mencari dan ikhtiar untuk peluang-peluang melanjutkan pelajaran yang lain? Ya Allah bantulah hambaMu ini.

No comments:

Post a Comment

Write your comment here!