Followers

Thursday, April 7, 2011

Paintball Amal

Setelah lama menunggu kelulusan daripada pihak Pejabat Pelajaran Daerah Kuala Pilah, akhirnya dapat juga surat pengesahan untuk permohonan memperkenalkan sukan paintball kepada sekolah-sekolah rendah dan menengah di sekitar Kuala Pilah.

Usaha ini merupakan langkah pertama dalam tahun 2011 untuk pengumpulan dan pencarian dana untuk menampung perbelanjaan segala aktiviti Yayasan Kasih Sayan Negeri Sembilan. Usaha pengumpulan dana ini membolehkan YKSNS untuk bergerak lebih aktif dalam kerja-kerja sukarela terutama dalam menjaga kebajikan saudara baru di Negeri Sembilan.

YKSNS menyedari kita perlu mempunyai dana sendiri untuk bergerak dalam kerja sukarela yang semakin diperlukan pada masa kini. Oleh itu telah terlaksana projek sukan paintball di mana YKSNS memperuntukkan sejumlah wang pendahuluan sebagai modal untuk memulakan perniagaan Paintball yang diberi nama YKSNS Paintball Jungle Park.

Meneruskan kesinambungan daripada kerja yang ditinggalkan staff dahulu, langkah yang diambil adalah dengan mengusulkan penubuhan Kelab Briged Inspirasi Remaja YKSNS di mana kelab ini bukan sahaja dapat menjana pendapatan buat YKSNS malah ini juga merupakan langkah untuk mendekati remaja dan bersama-sama sebagai teman untuk membimbing remaja supaya tidak terjebak dengan gejala sosial yang semakin menjadi-jadi pada hari ini.

Diharap pihak sekolah di sekitar daerah Kuala Pilah dapat memberi kerjasama yang baik dalam merealisasikan impian murni Yayasan Kasih Sayang Negeri Sembilan ini. Penubuhan Kelab ini akan membawa manfaat kepada ahlinya di mana ahlinya akan layak untuk menyertai:

a. Permainan Paintball
b. Kursus Motivasi & Kepimpinan
c. Bengkel Kemahiran
d. Lawatan Sambil Belajar
e. Perkhemahan
f. Aktiviti-aktiviti lain yang akan dirancang dari masa ke semasa

Kepada ibu bapa yang berminat untuk mendaftarkan anak-anak dalam Kelab Briged Inspirasi Remaja YKSNS ini boleh menghubungi saya (Muhammad Syahzlan Bin Abdullah) di talian 012-9723848.

InsyaAllah saya akan mula bergerak dari sekolah ke sekolah di sekitar Kuala Pilah untuk memanjangkan usul kepada pihak pentadbiran sekolah dan merangka apa-apa sahaja yang akan memberi manfaat kepada remaja-remaja pada masa kini.

No comments:

Post a Comment

Write your comment here!